A Pivovar Kaltenecker s.r.o. ROŽŇAVA,
a Degusztációs Kalt Bier CLUB Rožňava és a
a Szlovák Történelmi Sör Egyesület bemutatja a

IV. NEMZETKÖZI HÁZI SÖRVERSENYT

 

A Szlovák Homebrewing Star 2012 Nemzetközi házi sörversenyt a Rozsnyói Kaltenecker sörfőzde 6. sörfesztiválja ideje alatt rendezik meg 2012, május 25-én 09.30 órai kezdettel. A rozsnyói Kaltenecker Sörfesztivál, az egyik legnagyobb szlovákiai kisüzemi sörfőzdei rendezvény, amely 2012  május 25-26. ig tart.

 

A versenyzőket a következő kategóriákra osztjuk:
1. Lager és Pils típusú, max. 12,9 Balling fok.
2. Félbarna Lager és Pils típusú, 12,9 Balling fok felett.
3. Bock típusú sör 16 Balling fok felett
4. Witbier
5. Bajor stílusú világos búzasör (weizen)
6. Amerikai IPA
7. Porter (alsó és felső erjesztésű is)
8. Stout típusú sör (angol típusú, amerikai típusú, Imperial Stout …)
9. Egyéb Füstölt sör (Rauchbier)
10. Egyéb felső erjesztésű speciális sörök (Bitter, Mild, Scottish Ale, English Pale Ale, Brown Ale …)
11. Egyéb alsó erjesztésű speciális sörök (ízesítet, gyümölcsös, gyógynövényes, mézes, extra erős …)

12. Kategória GRAND CHAMPION

A győztes megszerzi a jogot, hogy a
“SLOVAK HOMEBREWING STAR 2012”  címet viselje.

Jelentkezési határidő 2012.04.30.

A bejelentkezésnél fel kell tüntetni:
1. Az előállító neve és vezetékneve
2. Az előállító címét és telefonszámát  (esetleges díj szállítása miatt)
3. A sör nevét és a kategóriát, amelyben a sör indul
4. A malátaszirup nevét és gyártóját
5. A gyártás időpontját és az erjesztés típusát (alsó, felső)
6. A szállítás módját (személyesen, postai úton, keresztül a kapcsolattartó személyen, stb.)

Egy fő egy sört nevezhet egy kategóriában (tehát max 9). Nevezési díj minden sörtípusra 5 € és regisztrált söröknél kell megfizetni legkésőbb a verseny napján, a verseny megnyitása előtt 9.00 – ig. A helyszínen, vagy kérésére előfizetési számlára.

Magyarországon az egyesületen keresztül is lehet nevezni.
Minden egyes bejelentett fajta sörből legalább 1,5 litert kell biztosítani (3×0, 5l, vagy 5×0, 3l, vagy 2×0, 75l üveg vagy PET palack).
Adatok: minden egyes palackon fel kell tüntetni az előállító nevét és a sör nevét .Az eredmények a házi sör kóstoló versenyről folyamatosan felkerülnek a Kaltenecker sörfőzde faliújságára és a következő internetes portálokra: www.kamnapivo.sk www.sahp.sk.A döntős győztes sörök díjátadása május 25-én 19.00-kor lesz a Kaltenecker sörgyár sörkóstoló helységében Rozsnyón.

Szakmai kóstoló program:

Pénteken május 25-én a Kaltenecker sörgyár kóstoló helyiségében 09:30-tól 18:00-ig a meghirdetett kategóriákban. A szakmai kóstolók a nyilvánosság jelenléte nélkül történnek.

19:00 kiértékelés

20:00 díjak és érmek átadása
Minden kategóriában az első három győztes kap oklevelet és díjat, valamint a jogot, hogy a SLOVAK HOMEBREWING STAR címet viselhesse.

Fődíj: az abszolút győztes a verseny 12-es kategóriájában kapja a fődíjat, és egyben a lehetőséget, hogy a saját sörét a Kaltenecker sörfőzdében megfőzheti 20hl mennyiségben. Kaltenecker sörgyár erre a célra biztosítja a nyersanyagok, valamint a felügyeleti és műszaki segítséget egy tapasztalt sörfőző mestertől. Az előállított sört a Kaltenecker sörfőzde forgalmazza a győztes márkanév alatt  a kereskedelmi hálózatában 19 hl mennyiségben. A kategória győztese kap ingyenesen  1 hektoliter sört a saját privát bemutatójára. Kötelezettségvállalási időszak a verseny fő díjára: 2012/09/30. Ha addigra az abszolút győztes nem használja ki saját belátása szerint ezt a lehetőséget, akkor ez a joga megszűnik.

A legszebb csomagolás vetélkedője: a sörverseny ideje alatt a sörösüvegek, címkék, kupakok is megmérkőzhetnek, melyeket a sörfesztivál résztvevői értékelnek május 25.-én 09:30-tól 18.00 óráig. A legszebb csomagolásért versenyre külön kell nevezni, melynek díja 5 €. A győztes kap egy oklevelet.

A szervezők fenntartják a jogot, hogy amennyiben egy kategóriában nem érkezik elegendő számú nevezés (minimum 5), úgy a kategória nem indul el. A jelentkező a nevezési díjat visszakapja. A szervezők fenntartják a jogot, hogy az egész versenyt lefújják, amennyiben a kategóriák felét meg kell szüntetni megfelelő számú nevező hiánya miatt. A szervezők fenntartják a jogot, hogy a téves kategóriába nevezett söröket átléptetik a megfelelő kategóriába.

Egy kategória teljes törlése után és a sör kiselejtezése után a nevezési díj fele visszafizetendő. Versenyképes mintákat  a versenyzők nem kapják vissza. Verseny szervezői fenntartják a jogot, hogy eladják a fel nem használt mintákat sör árverésen, vagy a közvetlen eladással, és a kapott összeget a szlovák házi sörfőzés támogatására használják fel.

Kapcsolattartó:

Bajkai Tibor
Tel.: +36 harminc 5521336
e-mail: t.bajkai kukac t-online.hu

Rozsnyói verseny
Cimke:         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .