2024. február 10-én, 10.00-kor lesz a következő magyar BJCP vizsga a KEG Sörművházban. 9 magyar, 2 olasz és egy bolgár fog megküzdeni az ízekkel és ízhibákkal, és ha minden jól megy, akkor 7 új magyar BJCP bírát avathatunk. Egyesületünk is szép számmal jelen lesz az eseményen, egészen pontosan öten is kísérletet tesznek a vizsga teljesítésére.

A vizsgán 6 sör lesz felszolgálva, a stílusukat és minőségüket nézne egész széles palettán: lesz világos, sötét, láger, ale, malátás, komlós, lesz legalább 2 problémás darab, de lesz minimum 1 kategória klasszikus is. A feladat, hogy felismerjék a sörben található illatokat, ízeket, majd minden sör mindenkitől kap egy végső pontszámot is.
A vizsga sikeressége főleg azon múlik, mennyire jól érezték ki a vizsgázók az ízeket, ezeket mennyire átadhatóan írták le, és milyen közel tippeltek pontszámban.
Gondolom most sokakban rengeteg kérdés merült fel. Honnan lehet tudni, mi a „jó” pontszám a sörre? Mi alapján határozzák meg, milyen ízeket kell benne éreznünk?
Mikor lesz a következő vizsga? Hogyan lehet rá felkészülni? Ezekre a kérdésekre is választ kaphattok, ha eljöttök a vizsga utáni sörözésünkre, ahol nagyon szívesen válaszolunk rájuk!
Ezen kívül egy kis BJCP vizsgával kapcsolatos tudáspróbával is készülök.

Attila (magyar BJCP vizsga szervező)

Egyéb infó a Facebook eseményen:
Facebook esemény

Magyar BJCP vizsga és After Party