A nevezéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók:

A verseny célja az otthoni sörfőzés népszerűsítése, a házisörfőzők személyes találkozására nyíló alkalom megteremtése.

A verseny felmerülő költségeit a szervezők a nevezési díjakból és felajánlásokból fedezik, így szívesen várnak minden segítő célú anyagi, fizikai és szellemi felajánlást. A verseny főszervezője az ELSŐ MAGYAR HÁZISÖRFŐZŐ EGYESÜLET (továbbiakban a Szervezők).

A versenyre csak olyan sörrel lehet nevezni, ami nincs kereskedelmi forgalomban és otthoni sörfőző eszközökkel készült.

Ha egy adott kategóriából nem gyűlik össze elegendő (min. 5) nevezés, akkor a szervezők fenntartják a jogot az adott kategória törlésére.

sörök elbírálása a BJCP stílusnak megfelelő fogyasztási hőmérsékleten és a BJCP2015 alapján, azaz a nemzetközi norma szerint történik. A BJCP2015 magyar nyelvű fordítása az egyesület honlapján megtalálható (elsosor.hu).

Nevezni 2021. augusztus 30. 20:00 óráig lehet a https://mhv.elsosor.hu/ oldalon. A nevezéshez szükséges címkéket a szokott módon, az online nevezés után lehet kinyomtatni az oldalról. A címkéket gumival rögzítsétek a palackokra!

A nevezett söröket 2021. augusztus 23-tól augusztus 31-ig kell eljuttatni a szervezőkhöz ötször 0,5l-es vagy 0,33l-es kiszerelésben. Az üvegeknek jelöletlen (nem dombornyomott) egyszerű (nem PET) sörösüvegnek kell lennie. A leadási helyekről a regisztráció során értesülsz. Csatos üvegeket elfogadunk, de nem tartjuk szerencsésnek.

A nevezési díj augusztus 6-ig nevezve és kifizetve nevezett sörönként 1200 Ft, az Első Magyar Házisörfőző Egyesület tagjai számára kedvezményesen sörönként 800 Ft. Figyelem! Az „early bird” kedvezmény csak PayPal-on augusztus 6-ig kifizetett nevezésekre érvényes. Augusztus 6. után nevezett sörönként 1600 Ft, egyesületi tagoknak kedvezményesen 800 Ft!

verseny időpontja: előbírálat szept. 2-3., versenynap szept. 4.
verseny helyszíne: Legenda Center (1163 Budapest, Kövirózsa utca 8/c).

A versennyel kapcsolatos kérdéseiteket a hazisorverseny@elsosor.hu címre írjátok.

Elstartolt a nevezés a III. Magyar Házisörfőzők Versenyére