I. MAGYARORSZÁGI HÁZISÖRFŐZŐK VERSENYE
Az ELSŐ MAGYAR HÁZISÖRFŐZŐ EGYESÜLET szervezésében 2012. április 28-án megrendezésre kerül az I. MAGYARORSZÁGI HÁZISÖRFŐZŐK VERSENYE.
A verseny kiírása
Az I. MAGYARORSZÁGI HÁZISÖRFŐZŐK VERSENYE rendezvény -a továbbiakban verseny- célja az otthoni sörfőzés népszerűsítése, a résztvevők személyes találkozására nyíló alkalom megteremtése. A verseny felmerülő költségeit a szervezők a nevezési díjakból és felajánlásokból fedezik, így szívesen várjuk minden segítő célú anyagi, fizikai és szellemi felajánlást. A verseny főszervezője az ELSŐ MAGYAR HÁZISÖRFŐZŐ EGYESÜLET további társszervezők együttműködésével – a továbbiakban szervezők.
♠ A versenyre házilag, azaz otthon előállított söröket lehet nevezni legkésőbb 2012. április 12-ig.
♠ A versenybe nem nevezhet az, aki kereskedelmi forgalomra szánt sört is főz.
♠ A kategóriák meghatározása és a besorolások a 2012. április 12-ig beérkezett nevezések alapján kerülnek meghatározásra. A megállapított kategóriákat a szervezők a www.elsosor.hu/verseny oldalon teszik közzé 2012. április 15-én.
♠ A nevezőknek 2012. április 22-ig lehetőségük nyílik a saját nevezésük bármely kategóriába történő átsorolására. A sörök elbírálása a kategóriának megfelelő fogyasztási hőmérsékleten és a BJCP (Beer Judge Certification Program) alapján, azaz a nemzetközi norma szerint történik.
♠ A nevezett söröket lekésőbb 2012. április 26-ig kell eljuttatni a szervezőkhöz vagy kétszer 0,75l-es vagy háromszor 0,5l-es vagy ötször 0,33l-es kiszerelésben.
♠ A nevezett söröket címkével kell ellátni, amelyen az alábbi információkat kell nyomtatott betűvel szerepeltetni: Jelentkező neve, Sör neve, Alkoholtartalom.
A meghirdetett kategóriákban a legtöbb pontot elérő sör aranyérmes, a második ezüstérmes, a harmadik bronzérmes eredményt ér el. A verseny legjobb söre – az abszolút győztes – a kategóriagyőztesek közül a legtöbb pontszámot elérő sör lesz. A verseny abszolút győztese egy vándorkupát vehet át, és egy évig jogosult lesz „Az év legjobb házisörfőzője” cím viselésére. Nevezési díjként adományokat tudunk fogadni. A szervezők előzetes számításai alapján az első nevezésre 1000 Ft-os, minden további nevezésre 300 Ft-os felajánlás az, ami nagyjából fedezné a kiadásokat. A verseny Budapesten kerül megrendezésre. A versennyel kapcsolatban részletesebb információ, a folyamatosan frissülő http://www.elsosor.hu/verseny oldalon található. Információkkal, adományokkal kapcsolatos emaileket a hazisorverseny@elsosor.hu –ra várunk.
A szervezők a változtatás jogát fenntartják!