2025.02.08-án immár a harmadik magyar BJCP kóstoló vizsga (Beer Judging Examination) kerül megrendezésre, Budapesten.

A vizsgán 6 sört kell elbírálni 90 perc alatt, angolul, egy standard BJCP pontozólapon. A sörök mind minőségben, mind stílusban nagyon különbözőek lesznek. Lesznek világos, sötét, lazább, testesebb, malátás és komlós sörök is. A sörökön érzékszervi vizsgálatot kell végezni, elemezni a bennük található íz- és illatkomponenseket, majd ezek és a stílus BJCP leírása alapján pontozni. Díja első vizsgázóknak ~40$ (Előreláthatóan 14.500 Ft) A vizsgán semmilyen segédeszköz nem használható, sem nyomtatott, sem digitális. A jelentkezés feltétele a sikeres online teszt elvégzése.

Pár szó az online tesztről

Ez egy 180 kérdésből álló teszt, amire nem angol anyanyelvű vizsgázók esetén 90 perc áll rendelkezésre. A teszten a BJCP sörstílusokról, ízhibákról, sörfőzési alapanyagokról és folyamatok ismeretéről számíthatók kérdések, amelyekre a sikeres vizsgához a 180-ból 116-ra kell helyes választ adni. Az online vizsga díja 10$, de a tudásukban kevésbé biztosak tudnak 3 vizsgalehetőséget vásárolni 20$-ért. Az online vizsgáról itt találtok bővebb információt.

A kóstolói vizsga

A sörkóstoló vizsgán maximum 12-en tudnak részt venni. A helyek jelentkezési sorrendben lesznek feltöltve, a helyek betelte után az új jelentkezők várólistára kerülnek. Azok, akik jelentkeznek, de még nem teljesítik a feltételeket, Augusztus 31-ig kapnak haladékot, hogy átmenjenek a teszten. Szeptember 1-jén azok, akiknek ez nem sikerült, lekerülnek a listáról és a szabad helyek a várólistáról lesznek feltöltve.

Jelentkezés: potyondiattila@gmail.com email címen.

További kérdéseiteket is feltehetitek a fenti email címen.

Felhívás: Újra BJCP kóstolói vizsga Budapesten!
Cimke: