Grain bill
- 76% pilzeni
- 14% zabmaláta
- 10% búzamaláta
Cefrézés:
- 52°C: 15 perc, pH 5,3-5,4
- 67°C: 60 perc
- 78°C: 5 perc
- Cél: 15,3°B
10 perc forralás, majd hűtés
Savanyítás tetszőleges Lactobacillus kultúrával az annak megfelelő hőmérsékleten pH3,65 körülig (beoltás előtt tejsavval levinni a pH-t 4,5 alá, szén-dioxid párna a tetejére)
70 perc forralás
- 60p Simcoe 10 IBU
- 10p 25g/l laktóz
- wp 98°C-on: Amarillo, Centennial, Citra 2-2-2g/l (38 IBU)
Forralás után 17,5°B
Erjesztés
- kezdete 19°C-on
- S-04
- 21°C-ig melegedni hagyni
Hidegkomló erjedés után:
- 2-2-2g/l Citra, Simcoe, Amarillo
- kb. 0,5 átlagos méretű biocitrom lereszelt héja 10 literenként
Fehér nyúl Rafa sour IPA recept