Kedves Tagok!

Egy új játékra invitálunk benneteket.

A játék célja:
A fő szempont a sörök megismerése és a pontozás gyakorlása úgy, hogy a saját véleményünket megosztjuk és összevetjük a többiek véleményével. Az összehasonlítás jó segítség lesz a saját véleményünk formálásában is.
Mindezt úgy, hogy ne felejtsük el: ez egy szórakozás!

A játék menete:
Mostantól minden hónapban kiválasztunk egy adott sört, mely a legtöbbünk számára elérhető, relatív könnyen beszerezhető; tehát hazai boltokban kapható. A kiválasztott sört minden pontozó otthon egyedül lepontozza a BJCP szabályzata szerint és a pontokat egy online form-ban rögzíti. A form egy BJCP pontozó lapra fog emlékeztetni, amit ahhoz hasonlóan kell kitölteni. Azonosításként meg kell adni a bírálói számot (ha jelenleg nincs jelezd) és mást nem, hogy az adatokat a többiek számára is elérhetővé tegyük.
Amíg az adott hónapban a sör pontozása zajlik, addig a beküldött adatokat nem publikáljuk, hogy ne befolyásolja a véleményeteket. Amint a hónap lezárult, minden adat elérhető lesz számotokra.

A játékban résztvevők között az éves egyesületi találkozón valamilyen különleges sört fogunk kisorsolni a jelenlévők között. Nem kizárt, hogy valami súlyozást is fogunk alkalmazni, hogy aki a legtöbb sört pontozza, az jobb esélyekkel indulhasson.

A játék konklúziói:

Az eredmény táblában meg fogjuk jeleníteni az összes beküldött információt és adatot. A Formban kitérünk az izhibákra és kiszámítjuk az átlagos pontokat és átlagtól való eltérést. A pontozás lezárását követően megbeszélhetjük a tapasztalatokat. Érdekes lesz látni, hogy egy általunk ismert sör mennyire más, ha azt alaposan megvizsgáljuk, mintha csak kitöltjük és azonnal fogyasztjuk.

Linkek:

Online pontozólap
Kimutatások
Menetrend

Bízunk benne, hogy örömötökre szolgál a játék és sokan fogtok részt venni benne.

BJCP bírálói játék