Grain bill

  • 76% pilzeni
  • 14% zabmaláta
  • 10% búzamaláta

Cefrézés:

  • 52°C: 15 perc, pH 5,3-5,4
  • 67°C: 60 perc
  • 78°C: 5 perc
  • Cél: 15,3°B

10 perc forralás, majd hűtés

Savanyítás tetszőleges Lactobacillus kultúrával az annak megfelelő hőmérsékleten pH3,65 körülig (beoltás előtt tejsavval levinni a pH-t 4,5 alá, szén-dioxid párna a tetejére)

70 perc forralás

  • 60p Simcoe 10 IBU
  • 10p 25g/l laktóz
  • wp 98°C-on: Amarillo, Centennial, Citra 2-2-2g/l (38 IBU)

Forralás után 17,5°B

Erjesztés

  • kezdete 19°C-on
  • S-04
  • 21°C-ig melegedni hagyni

Hidegkomló erjedés után:

  • 2-2-2g/l Citra, Simcoe, Amarillo
  • kb. 0,5 átlagos méretű biocitrom lereszelt héja 10 literenként
Fehér nyúl Rafa sour IPA recept

Egy gondolat a “Fehér nyúl Rafa sour IPA recept” -hoz

Hozzászólások lezárva